Begravning?

Begravning?

Seder och norm i kyrkan

Det kan kännas oerhört svårt att förlora någon

blommorDet är aldrig lätt att förlora någon som på ett eller annat sätt stått en nära och som tidigare varit en självklar del av ens liv och gemenskap. Även fast det är en person man inte alltid träffat speciellt ofta så har det fortfarande varit en person som man vetat funnits där, och som varit väldigt viktig för en. Ett dödsfall är aldrig lätt att hantera och oavsett hur mycket man försökt att förbereda sig så kan man aldrig vara helt förberedd på ett dödsfall. Döden är nämligen en sån sak som vi helt enkelt inte kan vara förbereda på och som i våran värld aldrig är helt logisk eller rimlig. Det här är något som är viktigt att bära in sig i kyrkan – alla människor uppfattar döden på olika sätt och alla människor hanterar dödsfall på olika sätt. Här finns det inga rätt eller fel, inom rimlig gränser såklart.

Blommor och arrangemang

Många känner nog igen bilden av en kista som står framme längst in i kyrkan och som är smyckad med vackra blommor och blomsterarrangemang. Färgerna på blommorna symboliserar ofta de färger och saker som personen i fråga gillar – det kan vara älsklingsblommor från landstället, färgerna på fotbollslaget den hejade på eller liknande ting. Under begravningsceremonin är det vanligt att man går fram och lägger rosor på kistan när man person för person går fram för att ta sitt sista farväl, och här är det klassiska att ha en röd eller vit ros. Självklart kan det även justeras utefter blommor eller färger som den avlidna föredrog, och det kan vara bra att kolla upp det med den som ansvarar för begravningen i förväg. Vill man beställa ett vackert blomsterarrangemang att smycka kistan med så bör det göras i god tid i förväg. Väljer du en begravningsbyrå som Begravningsbyrå Lidingö så kommer de presentera en rad olika vackra förslag till er med en personlig anda.

Begravningsbyrå att vända sig till
Oavsett om man ska anordna en begravning själv eller gå som gäst på en begravning så kan man vända sig till den Begravningsbyrå som står för begravningen – de har erfarenheten och kunskapen att kunna svara på de flesta av alla frågor och funderingar som kan uppstå. De finns där med stöd, råd och vägledning när det behövs som mest. Det är viktigt att välja en begravningsbyrå som känns trygg, och för Begravningsbyrå Lidingö är en varm rekommendation Hallsenius Lidingö. Hallsenius är ett familjeägd företag som finns på flertal ställen runt om i Stockholm – bland annat under Begravningsbyrå Lidingö.