Ford Focus

Ford Focus

Ford Focus är utrustad med en mängd fantastiska teknologier, allt för att göra det enklare och säkrare för dig som förare. Skulle du mot förmodan missa en vägskylt så ser Focus det åt dig och en ikon av skylten visas på instrumentbrädan. Du kan enkelt använda dem smarta mediafunktionerna i bilen med röststyrning, allt för att inte påverka din körning.

Ford har verkligen tänkt på allt då dem skapat dem små detaljerna, vad sägs om en nyckel som du inte ens behöver plocka upp för att låsa upp bilen? Precis det har Ford skapat. Nu behöver du inte ta upp nyckeln utan bilen låser upp sig då du närmar dig den, perfekt om du har mycket att bära på. Även starten är nyckelfri, det enda du behöver göra är att trycka på en knapp för att starta bilen.

Men nyckeln har fler egenskaper än så. Du kan enkelt låna ut din bil och veta att den är i trygga händer, med det nya MyKey-systemet kan du nämligen ställa in maxhastighet, ljudvolymen och även påminnelser om bälten. Detta skänker dig sinnesro om du lånar ut bilen till en vän eller familjemedlem.

Den utökade parkeringsassistensen kunde tidigare fickparkera, men nu så kan Ford Focus parkera i vanliga vinkelräta parkeringsrutor också. Funktioner som Active City Stop gör det även säkrare för omvärlden, har bilen framför dig plötsligt stannat så kan Ford Focus bromsa i upp till 50 km/h. Med det här systemet har Ford vunnit priset Euro NCAP Advanced.

För att trycka ännu mer på säkerheten så har man satt in Driver Alert, ett system i bilen som analyserar din körning och som känner av om du skulle bli trött då du kör bilen. Om bilen noterar att du är trött så kommer en varningssignal upp på displayen, skulle du missa denna så visas symbolen tillsammans med ett ljud.

Man har valt att utmana designen med smakfulla designinslag som till exempel en ny grill som påminner mycket om Aston Martin och strömlinjeformade bakljus där man balanserat form och funktion. Men i all den här designen har man inte heller glömt körupplevelsen. Genom att finjustera grepp, kontroll och hantering vid olika sorters körning så har känslan i körningen förbättrats.

Sammanfattningsvis så är Ford Focus en innoverande bil, full utav fantastiska teknologier som underlättar för dig i vardagen men som inte tummat på viken av design.