Köp bra täcken till din häst

Letar du efter funktionella, snygga och slitstarka täcken till din häst? Oavsett om du är ute efter att köpa ett vanligt hästtäcke, ett ländtäcke eller ett regntäcke till din häst så finns det idag väldigt många bra alternativ på marknaden.

Tekniken för att utveckla specialiserade hästtäcken har utvecklats otroligt mycket de senaste åren och du kan idag garanterat hitta det perfekta skyddet som gör att din häst håller sig varm, slipper problem med olika flugor med mera samt håller dig torr när den står i hagen i regnet.

Funktionella regntäcken till din häst

Alla hästar skulle behöva ha ett funktionellt och bra regntäcke i sin garderob. Med 0 g fyllning är regntäcken för din häst en idealisk produkt för att hålla din häst torr när himlen öppnar sig och regnet faller ner över hästhagen. Naturligtvis är det okej att hästar blir lite blöta, men om du vill hålla hästen ren och torr till senare är ett regntäcken ett bra alternativ för att hålla förutspås lätt regn.

Regntäcken är idealiska för det omväxlande svenska sommarvädret och bärs ofta av hästar som inte är klädda på våren och hösten. De är perfekta för regn skurar och ger extra skydd mot vinden utan att tillföra någon värme. Om du vill skydda din häst från flugor kan det också vara värt att överväga en vattentätt flugtäcke.

Många av de bästa regntäcken för hästar har enklare fästanordningar, vilket gör dem snabba och enkla att ta på och av, men i gengäld har de mindre justeringsmöjligheter, så det är något att tänka på. Vissa har bara ett filtband i stället för benremmar. Regntäcken blir alltmer kompatibla med inre foder, vilket innebär att du kan köpa dem som ett ytterskal och blanda och matcha olika färger och tjocklekar på foder för att skapa ett varmare täcke. På så sätt slipper du köpa ett annan täcke för varje temperatur.